Aukodaniku tiitli pälvis Aare Ristmägi

Täna andsid volikogu esimees Anu Pielberg ja vallavanem Hergo Tasuja Kõrgessaare vaba aja keskuses pidulikult üle Hiiu maakonna aukodaniku tiitli, tänavused teenetemärgid ning valla tänukirjad. 

Aukodaniku tiitli pälvis Aare Ristmägi. Aare on hiidlane, kes on pühendunud ja vastutustundlik eesti keele ja kultuuri ning aktiivne kohaliku elu edendaja. Ta on lugupeetud ja tunnustatud õpetaja, koduloolane, kes on põhjalikult uurinud kodupaiga ja kohaliku hariduselu ajalugu ja toimetanud kohalike autorite ilukirjanduslikke teoseid. 

Hiiu maakonna teenetemärgid pälvisid Jaan Kuusemets, Mart Reino ja Agu Kohari. 

Jaan Kuusemets on Hiiumaa arhitektuuribüroo DAGOpen juhataja ning vastutava arhitektina osalenud edukalt nii Eesti-sisestel kui ka rahvusvahelistel arhitektuurikonkurssidel, tuues seeläbi Hiiu maakonnale au ja tuntust. 

Mart Reino on panustanud olulisel määral Hiiumaa käekäiku viimasel kümnel aastal Eesti Kaitseliidu Lääne malevkonna Hiiumaa malevkonna pealikuna ning on aktiivne Hiiumaa ühiskondlikus elus. 

Agu Kohari on andnud väga suure panuse Hiiumaa ettevõtluse, kodukandi ja kogukonna heaks. Hiiu Kaluri ajal rajati Agu initsiatiivil ja otsesel juhtimisel puidutsehh, automajand, filtritsehh ning moderniseeriti kalatööstus. 

Anti üle üheksa Hiiumaa valla tänukirja: 

Liisbet Tukat OÜ – Liisbet Tukat OÜ on olnud tööandja poolesajale töötajale Nurste piirkonnas juba 28 aastat. 

Pille Lukin ja Guido Kangur – Jazzifestivali Sõru Jazz korraldamise eest. Tuntud festival kogub jazzisõpru Sõru sadamasse juba 15 aastat. 

Ellen Jõhvik – Pikaajalise pühendunud töö eest lasteaias Vigri. Ellenil täitus 3. veebruaril 45 aastat töötamist lasteaias Vigri. 

Lia Rosenberg – Hiiumaa hea käekäigu heaks tehtud töö eest looduse, keskkonna, turismi ja turunduse valdkondades ning tervisespordiklubi Ingel pikaajalise eestvedamise eest.  

Anti Kalle, AS Sportland Eesti – Anti Kalle isiklikult ja temaga seotud ettevõte Sportland AS on viimastel aastatel toetanud Hiiumaa spordielu nõu ja jõuga. Anti on panustanud intensiivselt Hiiumaa Spordikeskuse rajamise protsessi, toetanud erinevaid Hiiumaa spordiklubisid ja Hiiumaa Spordikooli ning olnud paljude spordiürituste eestvedaja. 

Ludmilla Träder – Pikaajalise pühendunud töö eest avalikus teenistuses. Ludmilla on töötanud avalikus teenistuses 35 aastat, sealhulgas ka Kõrgessaare vallasekretärina. 

Kaia Adelman – Tänu ja tunnustus hindamatu abi eest Terviseameti Hiiumaa inspektorina COVID-kriisi ajal. Kaiaga on vallal olnud väga hea koostöö COVID-kriisi ajal, ta on alati valmis panustama nõu ja abiga pidevalt muutuvate olude ja piirangute ajal. 

Urve Merendi – Tänukiri pikaajalise ja väsimatu tegevuse eest Hiiumaad tutvustava giidi ja loodusgiidina. Urve on suure teadmistepagasi ja väga suure organiseerimisvõimega tegutseja erinevatel aladel, hetkel nii Soera Talumuuseumis, matkaklubis Muku kui ka Kärdla päevakeskuses. 

Marje Vann – Pikaaegse ja pühendunud töö eest perearstina. 

 

Palju õnne kõigile! 

 

Foto: Kaja Hiis-Rinne